10 martie 2020, prima zi a noului mandat de Rector – mesaj catre politehnistii ieseni

Dragi colegi şi dragi studenţi,

10 martie 2020 reprezintă prima zi a celui de-al doilea mandat de Rector al uneia dintre cele mai renumite universităţi româneşti şi, în multe privinţe, internaţionale.

10 martie 2020 reprezintă o zi la care eu am ajuns datorită Dumneavoastră, datorită încrederii pe care mi-aţi acordat-o încă o dată.

Încep acest mandat cumva mai îngrijorat ca data trecută, mai îngrijorat de faptul că nu aş putea să reuşesc să ajung la aşteptările Dumneavoastră. Mai îngrijorat deoarece acum nu mai există inconştienţa necunoscutului ca la începutul din 2016.

Încep acest mandat mult mai responsabil. Responsabil în deplină cunoştinţă de cauză, o cunoaştere clădită în primii patru ani şi care, împreună cu încrederea Dumneavoastră, mă obligă.

Însă, încep acest mandat mai încrezător în ceea ce putem face împreună, căci în cei patru ani am avut şansa să ne cunosc şi să ne înţeleg potenţialul, să ne cunosc şi să ne înţeleg puterea atunci când lucrăm „umăr la umăr”. Rămâne doar să reuşesc să ii conving pe toţi colegii noştri să dorească să ne cunoască şi să înţeleagă că putem, dar împreună.

10 martie 2020 reprezintă prima zi din care trebuie să credem că nu ne mai este suficient să fim doar ceea ce suntem, nici măcar să fim ceea ce credem că am putea fi. Trebuie să credem că putem fi cu adevărat mult mai mult. Eu vă promit, aşa cum spuneam şi îngrijorat şi încrezător, că nu am să las niciun coleg să nu creadă în ceea ce putem fi.

Dragi colegi şi dragi studenţi,

Să nu uităm că prin Scoala lui Asachi am crescut. Să nu uităm că Scoala lui Asachi a crescut prin noi. Si să nu uităm nicio clipă că de peste 200 de ani avem toate motivele să fim mândri, foarte mândri, că suntem politehnişti.

Meniu